Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών

... θεματοφύλακας εμπραγμάτων δικαιωμάτων και ενεχύρων

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ (πιλοτικό πρόγραμμα)

Οδηγίες: Η αποστολή συμβολαίων ηλεκτρονικά έχει σαν προϋπόθεση ο αποστολέας να είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονική υπογραφή. Μέχρι να γίνει αυτό (λόγω αδυναμίας εφοδιασμού του συνόλου του συμβολαιογραφικού κόσμου) μία ενδιάμεση λύση είναι η διαβίβαση του συμβολαίου να γίνεται μέσω email μαζί με τον κωδικό md5sum ο οποίος παρέχει την ακεραιότητα τόσο του συμβολαίου όσο και των επισυναπτόμενων εγγράφων. Η διαδικασία αυτή δεν παρέχει εμπιστευτικότητα, η οποία όμως μπορεί να ελεγχθεί μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών που θα υλοποιηθεί στα Νέα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία. Ο αποστολέας του συμβολαίου είναι υποχρεωμένος πριν στείλει τον φάκελο με τα σχετικά έγγραφα (συμβόλαιο, φύλλα εφορίας, περίληψη, ταυτότητα οφειλής , κωδικός md5) να τον περάσει μέσω του αλγορίθμου αυτού για να δημιουργηθεί ο κωδικός ακεραιότητας.

Με διπλό κλικ στο αρχείο md5summer.exe τρέχουμε την εφαρμογή MD5Summer (δεν χρειάζεται εγκατάσταση).
Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε τον κατάλληλο φάκελο που περιέχει το αρχείο ή τα αρχεία για τα οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε το .md5 αρχείο και πατάμε το κουμπί Create sums. Στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε το συγκεκριμένο αρχείο ή πατάμε Select All αν θέλουμε όλα τα αρχεία του φακέλου και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί Add. Αυτό εμφανίζει στη δεξιά πλευρά του παραθύρου το μονοπάτι στο οποίο είναι αποθηκευμένο το αρχείο ή τα αρχεία που επιλέξαμε πριν. Τώρα πατάμε OK και στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται πατάμε Αποθήκευση.
Η διαδικασία αυτή δημιούργησε ένα αρχείο με κατάληξη .md5 μέσα στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται αποθηκευμένο το αρχείο ή τα αρχεία στα οποία αφορά το .md5 αρχείο. Τέλος ολόκληρο τον φάκελλο τον αποστέλλουμε στο Υποθηκοφυλακείο αρμοδιότητας του ακινήτου μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν αλλάξει κάτι στο περιεχόμενο του αρχείου μου ή σε κάποιο από τα αρχεία - στην περίπτωση που έχω επιλέξει ολόκληρο τον φάκελο – πρέπει να δημιουργήσω νέο .md5 αρχείο.

Με την διαδικασία αυτή είναι εξασφαλισμένη η ακεραιότητα των σχετικών εγγράφων και η οποιαδήποτε μετατροπή τους. Δεν είναι εξασφαλισμένη η εμπιστευτικότητα, δηλαδή αν ο αποστολέας νομιμοποιείται για την αποστολή.

Για να κατεβάσετε το αρχείο md5summer.exe της εφαρμογής MD5Summer πατήστε εδώ

 

 

Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας (σχέδιο νόμου)

Τροποποιημένο σχέδιο νόμουLast Updated on Friday, 23 September 2016 13:44
 

Πού & Πώς θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 175, 11251, Αθήνα. Χάρτης (jpg) ploigos google

Η οδός Αριστοτέλους είναι μονόδρομος που ξεκινά ως κάθετη της οδού Αγίου Μελετίου και φθάνει ως την οδό Χαλκοκονδύλη (πλατεία Βάθης). Είναι η πρώτη παράλληλος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, προς την πλευρά της οδού Αχαρνών.

Η είσοδος του υποθηκοφυλακείου βρίσκεται στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους μεταξύ των οδών Κεφαλληνίας (μονόδρομος με φορά από 3ης Σεπτεμβρίου προς Αριστοτέλους) και Ιθάκης (μονόδρομος με φορά από Αριστοτέλους προς 3ης Σεπτεμβρίου) και στη δεξιά πλευρά της οδού Αριστοτέλους, αν προσανατολίσουμε πρόσωπο προς κέντρο (πλατεία Ομονοίας) και πλάτη προς την οδό Αγίου Μελετίου.

Πολύ κοντά (περίπου 5' με μέτριο βάδην) βρίσκεται η στάση «Κεφαλληνίας» (ΟΑΣΑ ΕΘΕΛ ΗΛΠΑΠ) στη διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας και Πατησίων.

ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΡΟΛΕΪ:

ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:

Επίσης, σχετικά κοντά (περίπου 600m) βρίσκεται ο σταθμός «Αττική» του Μετρό, απ' όπου διέρχονται οι γραμμές «Πειραιάς - Κηφισιά» και «Άγιος Αντώνιος - Άγιος Δημήτριος». Σε ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση (περίπου 700m) βρίσκεται και ο σταθμός «Βικτώρια» του Μετρό, απ' όπου διέρχεται η γραμμή «Πειραιάς - Κηφισιά».

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το Ι.Χ. σας, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η στάθμευση είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής (κάθε Τετάρτη έχει και λαϊκή αγορά). Ο υποτυπωδης χώρος στάθμευσης στο υπόγειο του κτιρίου είναι για το προσωπικό και είναι και γι' αυτό ανεπαρκής.

online ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Για εύρεση χώρων στάθμευσης στην περιοχή και online κράτηση μπορείτε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας http://ypothath.parkaround.com

Ετικέτες: διεύθυνση / συγκοινωνίες

Last Updated on Tuesday, 23 September 2014 09:34
 

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε

Ωράρια
1. έρευνας: 10:00-14:00
2. κατάθεσης εγγράφων: 08:30-13:00
3. παραλαβής πιστοποιητικών & αντιγράφων: 08:30-14:00

Διαβάστε περισσότερα (εσωτερικός σύνδεσμος) ...

Last Updated on Monday, 19 March 2012 10:13
   

Γενικά για το Υποθηκοφυλακείο

Το υποθηκοφυλακείο των Αθηνών ιδρύθηκε το 1857 κι έβαλε τάξη στο πρώην άναρχο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινητων της Αθήνας. Επίσης, συντελεί στην τροφοδοσία με ρευστότητα της οικοδομικής δραστηριότητας, που εδώ και πάνω από ένα αιώνα απετέλεσε την ατμομηχανή της οικονομίας μας.

Η λίαν νεότευκτη υπηρεσία του, το Ενεχυροφυλακείο των Αθηνών, που συστάθηκε το 2000, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων όλης της επικράτειας, κι εξόχως στη δυνατότητα δανειοδότησης των τραπεζών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες και κάποιες «πρώτες βοήθειες» τόσο για την προετοιμασία της επίσκεψής σας στην υπηρεσία μας, όσο και για την παραμονή σας σε αυτή.

Στα άρθρα «Για ποιό Λόγο αναπτύσσεται η Ιστοσελίδα» και «Γιατί κατ' αυτό τον Τρόπο», μπορείτε να βρείτε απαντήσεις αναφορικά με τα «γιατί» και «πώς» της ιστοσελίδας μας.

Στο σύνδεσμο (εξωτερικός σύνδεσμος) θα βρείτε γενικές πληροφορίες γενικά για υποθηκοφυλακείο.

Ν.Δ. 4201/1961
Β.Δ. 533/1963
Η Λειτουργία των Υποθηκοφυλακειων (εξωτερικός σύνδεσμος)
Διαύγεια - ΕΤ

Last Updated on Thursday, 16 February 2012 13:05
 

Το Κοινό

Οι υπηρεσίες του υποθηκοφυλακείου απευθύνονται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι σχετίζονται με ακίνητα εντός της περιοχής που υπάγεται στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας, εκτός από την έρευνα των βιβλίων, που επιτρέπεται μόνο σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές. Για το λόγο αυτό, οι κύριοι δικηγόροι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επιδείξουν τη δικηγορική τους ταυτότητα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, παρακαλείσθε να μη λησμονείτε να επανατοποθετείτε τα βιβλία στη σωστή τους θέση.

Last Updated on Friday, 03 December 2010 14:05
 

Ποιές Περιοχές Υπάγονται

Οι Δήμοι Αθηναίων, Γαλατσίου, Μοσχάτου και εκ του Δήμου Καματερού μόνο όσοι εκ των τίτλων κτήσεως είναι μεταγεγραμμένοι στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Σημειώσεις:

Α) Ο Δήμος Αγίου Ιωάννου Ρέντη ήδη από το Δεκέμβριο του 2004 μεταφέρθηκε (όσον αφορά την τοπική αρμοδιότητα) στο Υποθηκοφυλακείο ΝΙΚΑΙΑΣ, που λειτουργεί ως Κτηματολογικό Γραφείο.

Β) Ο Δήμος Καισαριανής από 1/7/1993 υπήχθη στο Υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου, που λειτουργεί ως Κτηματολογικό Γραφείο. Μέχρι τότε υπαγόταν στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Γ) Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας Χαϊδαρίου από 1/9/1993 υπήχθη στο Υποθηκοφυλακείο Χαϊδαρίου. Μέχρι τότε υπαγόταν στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Δ) Όσον αφορά την οδό Φορμίωνος Παγκρατίου, όπου και το σύνορο των Δήμων Αθηναίων και Ζωγράφου, τα ζυγά υπάγονται στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών και τα μονά υπάγονται στο Υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου.

Last Updated on Friday, 20 May 2011 12:20