ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ-ΕΝΕΧΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

................................................ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ......................................................

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Τα ακίνητα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ πρέπει να είναι μεταγεγραμμένα στο ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Αριστοτέλους 175) και δηλωμένα στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου Λ. Βεϊκου 137).

Για τον έλεγχο της δήλωσης στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για ακίνητα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και μέχρι το τέλος της Προανάρτησης (24 Ιουνίου 2019) το κοινό θα εξυπηρετείται από το γραφείο κτηματογράφησης Αθήνας στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου

Δ/ΝΣΗ: Λεωφόρος Βεϊκου 137, ΤΚ 11146 Γαλάτσι.

Ωράριο λειτουργίας : από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 μέχρι τις 16:30 και την Τετάρτη από τις 8.30 μέχρι τις 20:30. Πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο 2100 101010.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου περνούν δύο λεωφορειακές γραμμές:

-   Η γραμμή 444 (Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Άνω Πατήσια) η οποία συνδέεται με τον Ηλεκτρικό Σταθμό «Πατήσια» και με τη στάση Μετρό «Χαλάνδρι».

- Η γραμμή 608 η οποία ξεκινά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου και μέσω του κέντρου (Πατησίων – Ακαδημίας – Βασιλίσσης Σοφίας) καταλήγει στου Ζωγράφου.

 

Διαδικασία που ακολουθούν οι πολίτες κατά την προανάρτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται να μεταβείτε στα γραφεία κτηματογράφησης, αλλά όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα, όπως περιγράφεται παρακάτω.

  • Από την ημερομηνία έναρξης της προανάρτησης και για δύο μήνες, δηλαδή από 22 Απριλίου 2019 έως και 24 Ιουνίου 2019, θα μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, με χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet, να έχετε πρόσβαση  στα στοιχεία των εγγραπτέων δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, όπως αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην βάση της προανάρτησης, ώστε να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.
  • Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.
  • Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά και διαπιστώσετε σφάλματα ή παραλείψεις, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ατελώς αίτηση επανεξέτασης στοιχείων, μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, με αποστολή email στην ηλεκτρονική δ/νση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή με κατάθεση της αίτησης στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης της Αθήνας, που θα λειτουργήσει από την έναρξη της Προανάρτησης, στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου.
    Εφόσον τα έγγραφα που πιστοποιούν την αιτούμενη διόρθωση έχουν προσκομιστεί κατά την υποβολή δήλωσης, δεν απαιτείται  συνημμένο στην αίτηση έγγραφο. Αν όμως η αίτηση επανεξέτασης στοιχείων αφορά π.χ. αλλαγή αστυνομικής  ταυτότητας, θα πρέπει μαζί με την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων να συνυποβληθεί και το αντίγραφο της νέας αστυνομικής ταυτότητας. Οπότε σκανάρετε την ταυτότητά σας και μαζί με την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων τα αποστέλλετε με email στην ηλεκτρονική δ/νση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης. Εναλλακτικά μπορείτε να καταθέσετε τα ανωτέρω στοιχεία στο γραφείο Κτηματογράφησης.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε αλλά δεν παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική προανάρτηση,τότε είτε τα δικαιωματά σας δεν εντοπίστηκαν, ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή ή δεν έχετε καταβάλλει το απαιτούμενο πάγιο τέλος.  Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μεταβείτε στο γραφείο κτηματογράφησης προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειες σας ώστε τα δικαιωματα σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτηση

2. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι στην κτηματολογική βάση της προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν.  Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος, είτε στο γραφείο κτηματογράφησης Αθήνας,  είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΕΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ http://www.ktimatologio-athina.gr/files/A4_AITISI_PROANARTHSHS.pdf

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/images/citizenGuide.pdf

Last Updated on Sunday, 21 April 2019 13:34