ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ-ΕΝΕΧΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

................................................ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ......................................................

 

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Last Updated on Wednesday, 28 March 2018 21:40
 

ΑΜΟΙΒΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2005 υπήρχαν 2 φόροι στις μεταβιβάσεις:

  • Ο φόρος μεταβίβασης 9-11% για τις μεταβιβάσεις από επαχθή αιτία (αγοραπωλησίες κ.λ.π.)
  • Ο φόρος από χαριστική αιτία για τις μεταβιβάσεις κληρονομιών –δωρεών –γονικών παροχών που εκφράζονταν με τις 3 κλίμακες.

Από την 1/1/2006 ισχύουν 5 φόροι γιατί προστέθηκαν και ο ΦΑΥ,το τέλος συναλλαγών, και ο ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα... Last Updated on Friday, 24 June 2011 08:48
 

Το Κοινό

Οι υπηρεσίες του υποθηκοφυλακείου απευθύνονται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι σχετίζονται με ακίνητα εντός της περιοχής που υπάγεται στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας, εκτός από την έρευνα των βιβλίων, που επιτρέπεται μόνο σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές. Για το λόγο αυτό, οι κύριοι δικηγόροι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επιδείξουν τη δικηγορική τους ταυτότητα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, παρακαλείσθε να μη λησμονείτε να επανατοποθετείτε τα βιβλία στη σωστή τους θέση.

Last Updated on Monday, 26 February 2018 20:38
 

Για ποιό Λόγο αναπτύσσεται η Ιστοσελίδα

Η ιστοσελίδα αναπτύσσεται από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Αθηνών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού από την υπηρεσία, τη διευκόλυνση της προετοιμασίας του κοινού, που προτίθεται να μας επισκεφθεί, αλλά και την ενημέρωση των υπαλλήλων από τη διοίκηση.

Το κοινό μπορεί εύκολα και γρήγορα να βρίσκει όποτε επιθυμεί χρήσιμες πληροφορίες, για την υπηρεσία, χωρίς να δεσμεύεται από το ωράριο εργασίας, χωρίς να ταλαιπωρείται και χωρίς να χρειάζεται να απασχολεί τους υπαλλήλους ή τη διοίκηση για τετριμμένα (και όχι μόνο) θέματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προετοιμάσει τις κινήσεις του και αυτά που θα πρέπει να έχει μαζί του, ώστε ν' αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, περιπέτειες, ταλαιπωρία κι εκνευρισμό, ενδεχομένως κι αδικαιολόγητους διαπληκτισμούς με τους εργατικούς, κατηρτισμένους κι εξυπηρετικούς εργαζόμενους, που εκτός από συνεπείς κι υπεύθυνοι, τυγχάνουν φιλήσυχοι κι ευηπόληπτοι κατά πάντα.

Οι υπάλληλοι μπορούν εύκολα, γρήγορα κι ευχάριστα να βρίσκουν ενδιαφέροντα στοιχεία για νόμους, εσωτερικούς κανονισμούς, διοικητικά θέματα, διαδικασίες, και γενικά διάφορες χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο δουλειάς τους, τις άδειές τους, συνδικαλιστικά κι άλλα θέματα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, χωρίς ν' αποσπούν συναδέλφους από την εργασία τους.

Η διοίκηση μπορεί να κοινοποιεί εύκολα και άμεσα οιεσδήποτε αλλαγές νομικής ή διοικητικής φύσεως σχετίζονται με την υπηρεσία.

Last Updated on Friday, 20 May 2011 12:38
 
       

Γιατί κατ' αυτό τον Τρόπο

Η ιστοσελίδα δανείστηκε εμφανησιακά χαρακτηριστικά από την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαισύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου διοικητικά υπάγεται.

Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στην επιλογή της θεματολογίας, την ταξινόμησή της και στην τιτλοφόρηση κειμένων κι επιλογών, με γνώμονα την καταληπτότητα, την ευκολία και την αμεσότητα στην πλοήγηση (με βάση στατιστικά εκτιμώμενη ιεράρχηση ενδιαφερόντων) και την αποφυγή συγχύσεων.

Η υπηρεσία μας αποφάσισε σε κάποια σημεία να διαφοροποιηθεί πρωτοποριακά από τις πεπατημένες μεθόδους. Αποπειράται να στείλει τα μηνύματά της μέσα από εύπεπτα, πικάντικα χιουμοριστικά κείμενα, συχνά γαρνιρισμένα με διόλου ευκαταφρόνητη δόση υπερβολής. Ελπίζουμε το κοινό μας να μην κρίνει τη δόση αυτή της υπερβολής ως υπερβολική.

Δηλώνουμε ρητά ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να θίξουμε πρόσωπα ή καταστάσεις, απλά επιθυμούμε να διευκολύμουμε και να ενημερώσουμε. Κάποια κείμενα χαρακτηρίζονται γενικά από σατιρική χροιά και κατ' ουδένα τρόπο δε διεκδικούν θέση, ακρίβεια ή ευθύνη επιστημονικών συγγραμμάτων.

Η δημιουργική κριτική σας είναι για μας πολύτιμο στήριγμα κι αναντικατάστατος οδηγός σε μια διαρκή πορεία βελτίωσης. Σας παρακαλούμε να μη διστάσετε να μας στείλετε σχόλια, παρατηρήσεις, διορθώσεις, υποδείξεις, κριτικές, ή και δικά σας κείμενα. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα εξετάσουμε με ενδιαφέρον και θα προσπαθήσουμε να αφομοιώσουμε τα μηνύματά σας με τον καλύτερο τρόπο, το συντομώτερο δυνατόν.

Last Updated on Monday, 16 May 2011 10:34